Arbetsgrupper

I Göteborgs lokalgrupp jobbar vi framförallt i olika arbetsgrupper. Om inget annat anges kan du maila goteborg(at)ingenillegal.org för mer info eller kontakt. Arbetsgrupperna är inte fasta utan finns utifrån behov och beroende på vad de aktiva vill göra.

Ungefär var 6:e vecka har vi stormöte då aktiva i Ingen illegal Göteborg möts och tar ställning till förfrågningar till nätverket, uppdaterar varandra om vad som har hänt och vad som är på gång i de olika arbetsgrupperna osv. 

Momo

Kontakt- och stödgrupp för människor som lever utan papper i Göteborgsområdet.
Kontakta oss på 0704-377 524, eller [email protected]
OBS: Journalister ombedes maila istället för att ringa jourtelefonen!

Samordningsgruppen

Har koll på det växande nätverket.
Kontakt: [email protected]

Festival Illegal

Syftet med festivalen är att med olika former av kulturyttringar som medel föra en öppen diskussion kring rasism samt belysa asylrättsfrågor och sprida information om hur Sveriges och Europas migrationspolitik egentligen ser ut.

En till två gånger om året samlas aktivister och icke-aktivister för att ta del av allt från föreläsningar, workshops till musikuppträdanden för att lyfta papperslösas situation i Sverige samt att öka sin kunskap om sådant som nationalism och asylrätten.

Kontakt: [email protected]
Hemsida: https://festivalillegal.wordpress.com
Facebook: https://www.facebook.com/festivalillegal

Klubb Illegal

Arbetsgrupp som anordnar spelningar och fester för att samla in pengar till nätverket.

Facebook: https://www.facebook.com/KlubbIllegal

Café Illegal

Introduktionscafé i Hjällbo Kyrka, hållplats Hjällbo, för alla som vill engagera sig för en rättvisare migrationspolitik. För nästa café se kalendariet.

Kontakt: [email protected]

Info- och fortbildningsgruppen

Gruppen arbetar med att få nätverket att synas genom att delta med infobord på olika evenemang. Där pratar vi med folk och säljer snyggt merch. Alla pengar vi får in går oavkortat till papperslösa familjer i Göteborg. Vi sysslar också med fortbildning. Inom nätverket handlar det om utbildning för att kunskapsutjämna och göra vårt nätverk mer inkluderande. Vi håller även föreläsningar och workshops utanför nätverket för att informera och sprida kunskap om papperslösa människors situation.

Hör gärna av er om ni vill veta mer, engagera er i gruppen eller boka in oss för en föreläsning eller workshop.

Kontakt: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/infogruppenimaigoteborg/

IT-gruppen

Vi vill minska IT-klyftan bland papperslösa genom att bland annat ta emot, fixa och skänka datorer, men även bidra med kunskap för hjälp till självhjälp och med teknisk kunskap bidra till nätverket. Kontakta [email protected] om du vill gå med.

Är du papperslös och behöver en laptop eller smartphone? Tala in ett meddelande på vår telefonsvarare 0735-926086 så hör vi av oss.

Facebook: https://www.facebook.com/Itgruppengbg/

SFI-gruppen

Vi vill erbjuda papperslösa att ta del av Svenska För Invandrare-undervisning och behöver fler som vill hjälpa till. Du behöver inte vara lärare för att kunna bidra! Vi jobbar i gruppen utifrån att alla som kommer är både elever och lärare, och försöker använda de språk som finns i rummet.

Kontakta [email protected] för att anmäla dig som lärare eller elev.

به اطلاع ميرسانيم كه: ما از افرادي كه هنوز اقامت ندارند و يا به عبارتي در سوئد جزو گروه ”پاپرش لوس papperslös” ميباشند دعوت به همكاري و همياري مي نماييم !

أفراد مذكور لازم به داشتن تحصيلات در حد معلمي يا آموزشي نميباشد. تمامي افراد متقاضي يا دعوت شوندگان، عضو گروهي خواهند شد كه شامل معلمين و شاگردان است تا در اين گروه دوستانه بتوانند از زبانهاي مختلفِ موجود در گروه بهره مند شوند.

متقاضياني كه متمايل به بهره گيري از اين گروهِ دوستانه( چه به صورت تعليم دهنده يا تعليم گيرنده ) ميباشند جهت شركت در أين گروه و كسب اطلاعات بيشتر ميتوانند با ايميل درج شده، تماس حاصل نمايند.

[email protected]

منتظر حضور گرم شما دوستان ميباشيم !

Facebook: https://www.facebook.com/sfigbg

Förvarsgruppen

Ska du eller någon du känner utvisas från Sverige? Vi i Förvarsgruppen Göteborg stöttar människor som är på Migrationsverkets förvar i Kållered. Kontakta oss så kan vi prata mer om hur vi kan stötta dig!Vill du engagera dig i Förvarsgruppen? Maila oss! 

Mail: [email protected]

Facebook:  https://www.facebook.com/Förvarsgruppen-Göteborg-IMÄI-521833174640341/

Barngruppen

Träffas en gång i veckan och gör aktiviteter med papperslösa barn
Kontakt: [email protected]

Juridisk Rådgivning

Rosenjuristerna är en fristående grupp advokater, jurister och juriststudenter som ger kostnadsfri juridisk rådgivning till papperslösa. Läs mer på rosenjuristerna.se

Asylrättstudenterna består framför allt av juriststudenter och arbetar för att engagera, mobiliera och upprätthålla rättigheter för människor på flykt med hjälp av utbildning och information.
Läs mer på asylrattstudenterna.se.
Hör av dig till Göteborgs lokalavdelning på [email protected]