Meny Språk 

Engagera dig

IMäI består av sina medlemmars engagemang. Det finns många sätt att engagera sig, och här listar vi några.

Mycket finns kvar att göra för att förverkliga alla människors rätt att bosätta sig var som helst i världen. Du kan göra mycket som varken behöver vara jobbigt eller svårt. Imäi's lokalgrupper behöver hjälp med allt från att hämta överbliven mat, följa med någon till läkaren eller fixa stödfester till att stoppa deportationer och mobilisera inför demonstrationer och kampanjer.

Engagera dig i en lokalgrupp

Imäi’s praktiska arbete sker lokalt. Ta en titt på respektive lokalgrupps egna del av hemsidan för att se vilka arbetsgrupper som finns och vad som är på gång. Ta kontakt med din lokalgrupp eller kom på ett öppet möte för att se hur det är att vara aktiv i Ingen människa är illegal.

Finns det ingen lokalgrupp nära dig går det bra att starta en. Kontakta någon redan existerande grupp för att få veta hur du/ni kommer igång i kampen för en mer rättvis och mänsklig migrationspolitik.

Häng med när det händer något!

Ingen människa är illegal annordnar manifestationer för att uppmärksamma papperslösas situation, sätter sig i vägen vid avvisningar och demonstrerar för alla människors lika rättigheter.

Bli vän med Ingen Människa på sociala medier

Ju fler vi är, desto starkare röst har vi. Ansvariga politiker och myndigheter behöver veta att de agerar omänskligt när de tar avvisningsbeslut efter avvisningsbeslut. Papperslösa som lever i Sverige behöver veta att vi är många som står på deras sida.

Du hittar våra lokalgruppers sociala medier-sidor under respektive lokalgrupp.

Skriv brev till ansvariga politiker

Skriv till ansvariga politiker och myndigheter. Migrationsministern och alla de på Migrationsverket som fattar beslut om migranters avvisningar behöver få veta att de inte har stöd från folket.

Sprid info om Ingen Människa är Illegal

Ladda hem foldrar och annat material om Ingen Människa är Illegal och/eller Sveriges flyktingpolitik och sprid på ditt jobb, skola osv.

IMäI:s logotyp (png) Ladda ner logotypFolder om It-gruppen i Göteborg (2017) Ladda ner folder

Vill du att någon från Ingen Människa är Illegal kommer och föreläser på din skola? Kontakta närmaste lokalgrupp.