Kalendarie

Kafé Illegal

Välkommen till Kafé Illegal, en introduktionsträff som anordnas en gång i månaden av nätverket Ingen Människa är Illegal. Träffarna är öppna för alla som vill engagera sig i nätverket eller bara veta mer om asylpolitik.

 

På introduktionsträffarna går vi kort igenom det svenska asylsystemet, berättar om vårt vardagliga arbete med papperslösa och pratar svensk flyktingpolitik.

Kafé Illegal börjar den här gången 18.30 och vi lånar kafélokal i Hjällbo Kyrka som ligger på Hjällbo torg (hit kommer du med spårvagn 4, 8 och 9).

 

Efter introduktionsmötet följer ett medlemsmöte med nätverket Ingen Människa är Illegal som också är öppet för alla.

 

Fika finns. Varmt välkomna!

 

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/363314151164923/

Kontaktpersonsutbildning

Stöttar du någon som är i en svår asylsituation och vill ha råd och tips?

Vill du göra en viktig insats som volontär i Frivilligorganisationen Agape eller som kontaktperson i nätverket Ingen människa är illegal?

Kolla in detta!

 

(English below)

 

Lördagen den 9e februari är det dags för kontaktpersonsutbildning. Vi håller till i Hjällbo Kyrka mellan kl 12-17. Kyrkan ligger på Hjällbo torg vid hållplatsen Hjällbo.

 

Utbildningen riktar sig både till dig som redan stöttar någon som är papperslös, till dig som stöttar någon som är i asylprocess och till dig som vill börja att stötta någon. Det kan vara som kontaktperson men också som stöd åt en kompis, en klasskamrat, volontär, personer som du möter i ditt jobb etc. Utbildningen riktar sig också till dig som är intresserad av asylfrågor och vill lära dig mer.

 

Vi går kort igenom asylprocessen, ger konkreta tips och pratar om saker som är bra att tänka på. Vi pratar om situationen för papperslösa och om Ingen människa är illegals verksamhet. Tanken med utbildningen är att dela kunskaper mellan oss och att stärka nätverket mellan personer och organisationer.

 

Under eftermiddagen kommer även Frivilligorganisationen Agape att berätta om sin verksamhet och om möjligheten att bli volontär hos dem. Agape är en frivilligorganisation som jobbar för ensamkommande barn och ungdomar. Agapes främsta uppdrag är att erbjuda stöd för barn som blivit utvisade, åldersuppskrivna eller flyttats från sina boenden när de fyllt 18 år.

Agapes facebooksida: https://www.facebook.com/frivilligorganisationenagape/

 

 

Om du efter utbildningen bestämmer dig för att bli kontaktperson inom Ingen människa är illegal så kommer du att vara med i en grupp med personer som varit kontaktpersoner ett tag och tillsammans med dem stötta en papperslös person eller familj. Det behöver fyllas på med kontaktpersoner i de befintliga grupperna. Du behöver inte ha förkunskap kring asylprocessen.

 

Det blir en paus då det kommer att finnas fika och för den som vill köpa lunch finns det möjlighet att göra det på Hjällbo torg.

 

Anmälan till utbildningen skickar du till momo@ingenillegal.org och hit kan du också vända dig för frågor och funderingar.

 

 

Varmt välkommen!

 

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/911367925737561

 

Are you supporting someone who is in a difficult asylum situation and want some advice?

Do you want to make a important effort as a volunteer in the organisation Agape or as a contact person in the network No one is illegal?

Check this out!

 

If there are wishes of english translation during the afternoon we will help each other to translate.