Kontaktpersonsutbildning den 21 februari

Söndagen den 21e februari är det dags för kontaktpersonsutbildning. Vi håller till i Hjällbo Kyrka mellan 13-17. Kyrkan ligger på Hjällbo torg vid hållplatsen Hjällbo.

Vi behöver bostäder!

Som alltid är det akut bostadsbrist för de många papperslösa som lever i Sverige och Göteborg. Extra svårt är det nu när minusgraderna och snön gör det svårt att bo utomhus. Ingen Människa Är illegal behöver därför din hjälp!

 

Välkomna på Kafé illegal

Hej!

Välkommen till Kafé illegal, en introduktionsträff som anordnas en gång i månaden av nätverket Ingen Människa Är Illegal, Göteborg. Träffarna är öppna för alla som vill engagera sig i nätverket eller bara veta mer om asylpolitik.

 

Café Illegal 3 november är inställt

Café Illegal & medlemsmötet som skulle vara i Hjällbo Kyrka den 3 november är tyvärr inställt! Samordningsgruppen återkommer om ny mötestid.

Festival Illegal 2-7 novmber

Efter en fantastisk festivaldag på Världskulturmuseet den 6 juni är Festival Illegal tillbaka i förra höstens anda, med en enveckasfestival.

 

Under vecka 45 tar Festival Illegal över Göteborg med allt från föreläsningar till poesikväll på Angereds Teater. Festivalen kommer att ha ett tema per dag
med aktiviteter utspridda runt i Göteborg.

 

Kontaktpersonsutbildning i Göteborg

Söndag den 18 oktober är det dags för kontaktpersonsutbildning i Göteborg. Vi håller till i Hjällbo Kyrka mellan 12-16. Kyrkan ligger på Hjällbo torg och hit kommer du med spårvagn 4, 8 och 9. Hållplatsen heter Hjällbo. Det blir en paus mellan 13.30-14.00 då det kommer att finnas (veganskt) fika och för den som vill köpa lunch finns det möjlighet att göra på Hjällbo torg.

 

SFI för papperslösa i Göteborg

Vi vill erbjuda papperslösa att ta del av Svenska För Invandrare-undervisning och behöver fler som vill hjälpa till.

Du behöver inte vara lärare för att kunna bidra! Vi jobbar i gruppen utifrån att alla som kommer är både elever och lärare, och försöker använda de språk som finns i rummet.

 

Sommarkurs om folkrörelse och hopp

Nu är programmet klart för sommarkursen om Folkrörelse och hopp, som Flyktinggruppernas Riksråd, FARR, arrangerar tillsammans med Ingen Människa är Illegal Göteborg.

 

Kursen hålls 29-30 augusti, anmäl dig senast tisdag 25:e!

Angående Alsike Klosters sommarprat i Sveriges Radio

På fredag sommarpratar Syster Karin från Alsike Kloster, som är en fristad för gömda flyktingar och asylsökande. Likt nätverket Ingen Människa är Illegal agerar klostret utifrån de få resurser som finns, med frivilliga insatser som grund.

Festival Illegal behöver din hjälp!

Vi är en festival startad av Ingen människa är illegal, och precis som alla andra grupper inom nätverket sker allt arbete helt ideellt och med mycket begränsade medel. Men att arrangera festivaler kostar pengar och vårt senaste arrangemang på Världskulturmuseet blev tyvärr något dyrare än vi hade räknat med.