Tack alla kämpar 2009

Såhär i vintermörkret kan det passa med ett tack. Ett tack till alla de som kämpat under året som gått. Tillsammans har vi lyckats uppnå något av det största: uppehållstillstånd åt flera personer som Ingen Illegal har arbetat med under en lång tid. VI har lyckats ge personer hopp att orka kämpa vidare för att få stanna i detta land och till slut har deras asylansökan fått ett positivt gehör.

Vi har också lyckats uppnå andra fantastiska saker. Papperslösa som fortfarande väntar på besked eller på att få söka igen, har fått avslag, precis har gett sig in i asylsystemet har kunnat få stöttning genom oss. Vi har kunnat backa upp med bidrag till hyra och mat, ett busskort att åka till vänner med, kritor till barnen, utskrivna ansökningar, kramar, läkartider, varma skor, ett lyssnande öra men framförallt hopp. Vad kan väl stötta lika mycket som känslan av att någon är beredd att kämpa för en?

Överallt i vårt nätverk finns kämpar. Vi kämpar tillsammans för något vi tror på, vi tror på att systemet som gör att människor tvingas leva gömda i Sverige på 2000-talet går att förändra. Vi kämpar genom att ordna lysande Honky Tonk-illegal spelningar som drar in massvis med pengar till fortsatt momo-arbete. Vi kämpar genom att storstäda Underjorden en söndag. vi kämpar genom att skänka kläder och möbler, både som privatpersoner eller som organisationer, vi kämpar med att arbeta på Rosengrenskas sjukvårdsmottagning varenda onsdagskväll hela långa hösten, vi kämpar genom att cykla runt och affischera för fester, Café Illegal, demonstrationer och annat, vi kämpar genom att pyssla med barn, laga mat på festivaler som sedan skänker fina bidrag till nätverket, vi kämpar med att hämta bröd och med att svara på hundratals kluriga juridiska frågor.

Vi kämpar på möten, på paneldebatter, på klimatmöten, på maillistor, på föreläsningar och andra sammanhang där vi vill att folk ska få upp ögonen för faktumet att tusentals människor lever utan rättigheter i Sverige.

Alla är lika viktiga i kampen och att känna hur många vi är som tror på samma sak kan ibland vara svårt men det är också något som vi verkligen måste komma ihåg! Tillsammans uträttar vi stordåd och detta kommer vi att fortsätta göra. Vi är många som är beredda att kämpa för att fler ska förstå att Ingen människa är illegal.

Tack för att du är med och kämpar!