Motverka polisvåldet mot migranter - Kom till Calais!

I slutet av nästa vecka kommer många av de grupper som befunnit sig länge här i vinter att lämna Calais. Just nu vet vi inte om någon anländer efter den 14 april, särskilt folk som bara tänker stanna några veckor. Det skulle vara bra om folk som tänker komma till Calais kan meddela oss vilka perioder de närmaste månaderna de kan stanna och hjälpa till. Vi har haft en bra flytande närvaro av personer som deltagit och varit på plats de senate åren och genomfört massor med stora projekt. Med vårt nya center så finns det en potential för grupper att hålla workshops. Det har fungerat bra med att vängrupper kommit hit med sina planer och idéer. Vi sprider gärna information vidare om verksamheten. Maila frågor om du undrar över något.

 

 

Om du funderar på att komma och hjälpa till med arbetet i Calais så maila oss vilka datum ni kan komma och hur många människor ni är i er grupp. Om ni behöver mateiral eller resurser, fråga oss så kan vi berätta vad som finns här. För stunden finns ingen laglig ockupation eller betald plats som det går att sova på. Så var beredd att ta med dig tält och annat material du behöver för att bo. Det finns en camping i Calais som kostar pengar om man vill sova på en säker plats.

 

 

Vi har gjort regelbunden kontakt med Coquelles flyktingförvar. Vi gör regelbundna besök dit varje vecka för att träffa de som sitter där och håller även bullerdemonstrationer utanför i solidaritet. Efter bullerdemonstrationen i veckan har en hungerstrejk påbörjats i förvaret och vi försöker nu hitta på sätt att stödja dem som hungerstrejkar.

 

 

Den gångna veckan har repressionen ökat. Polisen har genomfört mycket mer trakasserier, gripanden och brutalitet mot personer med och utan papper i Calais – långt bortom den normala nivå. Det verkar vara en förberedd attack mot invandrargrupper. Identitetskontroller, våldsamma räder och gripanden pågår hela tiden. Efter den stora vräkningen av universitetes byggnader förra månaden så har det nästan skett dagliga vräkningar och folk har inte haft några fasta boplatser i flera veckor. Troligen har det att göra med det franska valet närmar sig, statsminister Sarkosys besök nästa vecka och att OS i London kommer sätta Calais i fokus. De franska och brittiska regeringarna har lovat att göra gemensamma insatser för att stärka gränskontrollen och rensa gatorna.

 

 

/ Calais Migrant Solidarity

 

 

Epost: calaismigrantsolidarity@gmail.com