Manifestation mot utvisningarna till Irak

Trots protester, blockader och hård kritik från många organisationer fortsätter Sverige att skicka folk mot osäkerhet och död i Irak. Idag hölls en manifestation mot den utvisning till Bagdad som skedde i morse.
 

 

På Sergels torg samlades idag cirka 150 personer i protest mot utvisningarna till Irak. Vi är många fler än så som tar avstånd från det fruktansvärda våld som utvisningarna innebär.

" Det är inte de som står i blockader utanför förvaren och grips av polisen som har brutit mot lagen. Det är de som tillåter dessa utvisningar som borde ställas inför rätta", sa en talare på torget. 

150 personer försökte stoppa utvisningen som till gick till Bagdad från Göteborg i morse, de var där hela natten. Men poliserna släpade på ett brutalt sätt bort aktivisterna, fyra poliser på varje person och planet med irakierna åkte. Ombord fanns cirka 25 personer från just de områden som UNHCR avråder från att återsända någon till eftersom de är för farliga. Nästan hälften av de som deporteras är kristna, en minoritet som är oerhört utsatt i Irak. De här utvisningarna kommer fortsätta tills vi lyckas stoppa dem. Protestera hur du kan och vill och hur du tror blir bäst. Vi kan inte ge upp.