Kampanjlansering Asylrätt 2014 - För en human flyktingpolitik

 

Nu är det dags att lansera kampanjen Asylrätt 2014 - för en human flyktingpolitik. Välkommen att delta i firandet av detta! Vi kommer att bjuda på tal, sång, pepparkakor, kaffe och te och tårta! Vi finns på Järntorget från klockan 17 och fram till kvällen på tisdag den 18:e, Internationella migrationsdagen. 

Kampanjen Asylrätt 2014 - för en human flyktingpolitik vill lyfta frågan om Sveriges asylpolitik inför valet 2014. Vi vill inte att högerextrema grupper ska sätta agendan för hur vi disk

uterar asylpolitik. Vi vill se en värld som inte begränsas av höga murar. Därför ser vi det som en självklarhet att människor måste ha rätt att söka skydd över de nationsgränser som idag delar upp vår jord. 

Genom att driva fyra specifika krav kommer vi att belysa viktiga punkter i behov av förändring inom asylpolitiken. I förlängningen är målet att förändra och humanisera den svenska flyktingpolitiken för att alla som är i behov av skydd ska få det. 

- Vi kräver att Migrationsverket ska vara bundet att följa FN:s riktlinjer. 

- Vi kräver att synnerligen ömmande omständigheter ersätts med särskilt ömmande omständigheter.

-Vi kräver att Sveriges regering verkar för Dublinförordningens avskaffande samt att Sverige omedelbart upphör med alla överföringar enligt Dublinförordningen. 

- Vi kräver att bevisbördan ska flyttas från den asylsökande till Migrationsverket. 

Kampanjen kommer att vara öppen för alla som ställer sig bakom dessa krav. Kom och delta i kampen för en human flyktingpolitik!

Mer info om kampanjen finns på: asylrätt2014.se

Lanseringseventet finns även på facebook: https://www.facebook.com/events/305925862858412/