Ingen Människa är Illegal behöver din hjälp!

Hösten har slagit till ordentligt och med det också fler personer som behöver vårt stöd. Våra resurser att hjälpa personer som hör av sig till oss börjar sina och vi behöver din hjälp! Ordet behöver spridas, autogiroblanketter behöver delas ut, vårt bg-nrummer måste finnas på var persons läppar och årets julklapp är det givna: en gåva till Ingen Människa Är illegal.

 

Som det är nu tvingas vi säga nej till människor som hör av sig till oss för att få pengar till hyra, till mat, till blöjor och välling. Som det är nu blir inte elräkningar betalda i tid och fötter fryser i för små vinterskor. Som det är nu skakar vi på huvudet varje gång någon återkommer och vill ha ett bidrag en månad till. Pengarna är slut.

 

Skramla med bössor, samla in pengar för ingen människa är illegals arbete, ordna en stödfest, sälj gammalt skräp och sätt in på vårt konto, ordna ett lotteri - allt är viktigt och välkommet stöd!

 

Men, pengar är inte allt. Hur viktigt det än är så är ett ekonomiskt bidrag bara ett plåster på den sjukdom som vi kämpar för att bekämpa. Vi måste alltid komma ihåg att det är systemet med den nuvarande svenska asylpolitiken som vi måste ändra på. Därför är det inte bara viktigt med ekonomi. Vi är inte i första hand ute efter dina pengar. Vi är ute efter ditt engagemang, din kamp, ditt ursinne och din känsla av att " nu har det gått för långt". Ingen Illegals arbete är så mycket mer än att samla in pengar, även om bristen på just detta är farligt påträngande nu.

 

Börja kämpa för att Göteborg ska bli en fristad för papperslösa i vår Fristad Ggb-grupp, gå på ett kampanjmöte med "Asylrätt 2014" för att föra upp asylrätt på den partipolitiska dagordningen, dela ut bröd till människor utan mat, följ med en person med tandvärk till tandläkaren, håll en föreläsning på en skola - även om det är första gången och lite läskigt. Skriv ett mail till dina fastrar och fråga vad de gör av sin sommarstuga som står tom. Engagera dig i vår HBTQ-grupp för att alla personer ska ha lika rätt till rättigheten att söka asyl. Spela pingis med barn som behöver glömma att de är papperslösa, baka till ett medlemsmöte, ordna en loppis eller en stödfest. Gå på ett introduktionskafé eller en kontaktpersonsutbildning. Se till att papperslösa kvinnor får plats på kvinnojourer som de har rätt till. Peppa dina kamrater att orka ta diskussionen på jobbet, i klassrummet, på spårvagnen, i omklädningsrummet, på familjesemestern, i biljettkontrollen - alltid när någon hävdar det motsatta till det som du vet - att ingen människa är illegal.

 

Ekonomiska gåvor sätter du bäst in på bg: 27 63 64-7 (Gbg), 47 25 43-8 (Sthlm), 64 93 20-9 (Umeå), 5282-6179 (Uppsala), 801-9598 (Östersund).

 

Mer info om oss i Göteborg och vårt arbete hittar du på: http://ingenillegal.org/imai-goteborg

 

Nästa socialt center kommer du till den: 6 nov 2013 - 17:30 Hjällbo Kyrka, Angered

 

Autogiroblankett hittar du här: http://ingenillegal.org/sites/default/files/dokument/Autogiroblankett%20NY.pdf

 

Tips om bostäder kan du lämna på vårt telesvar, obs uppge ej adresser: 0704-37 75 24

 

Kampen fortsätter!