De protesterade i 3 dagar utanför Migrationsverket

Pressmeddelande 2010-05-06

I tisdags förmiddag inledde ett 20-tal iranier en 3-dagars protest vid
Migrationsverket i Kållered utanför Göteborg. Under onsdagen överlämnade man ett upprop till Migrationsverkets representanter:

"Vi som strejkar idag, har varit medlemmar och aktiva i de kurdiska, oppositionella partierna Komale och det Kurdiska Demokratiska Partiet.
Vi har kämpat enligt gerillametoder och är kända av den islamska polisen och av den iranska regimen. Om vi återvänder till Iran riskerar vi att utsättas för tortyr och avrättning. Våra krav är nu att Migrationsverket aktualiserar våra ärenden. Enligt den svenska lagen och enligt Genève-konventionen har vi rätt att få uppehållstillstå nd av skyddsskäl."

Men man fick inga löften från Migrationsverket om att titta på deras ärenden igen och klockan 16 på torsdagen valde man att avsluta protesterna för den här gången. Tofigh Mohammadi från Iranska Flyktingars Riksorganisation konstaterade:

"Vi har kämpat hårt i flera dagar. Vi hade stannat många till om det hade hjälpt, men vi kommer inte längre här. Men vi ger inte upp! Kampen för asylrätten går vidare!"

Presskontakt: Tofigh Mohammadi, 0739-809990