Blockad i Märsta 25 oktober 17.00 - Inga fler plan får lyfta!

Kom, kom, ta med alla ni känner och allt som skramlar! Vi möts 17.00 vid Märsta pendeltågsstation. Låt inte statens våld ske undangömt i utanför förvar och på flygplatsers startbanor. Stoppa alla deportationer, inga fler plan får lyfta!


I morgon tisdag förs människor från Märsta förvar och sina hem till Arlanda för att tvingas ombord på ett flygplan som ska ta dem till Bagdad. Det har även hänt tidigare att personer har hämtats från häktesplaceringar och låsta avdelningar på psyket. Planet som ska lyfta är chartrat, en så kallad joint flight. Detta är en frontexoperation som händer inte bara en gång, utan varje månad. Den svenska staten räknar med att hinna tvångsutvisa 3200 personer bara i år.

 

Deportationerna innebär att människor som inte anses höra hemma i den påhittade gemenskapen Sverige ska rensas ut. Detta genomförs med hjälp av polisers våld och vapen; kriminalvården som sätter handfängslen och följer med under transporten; flygbolag som hyr ut sina flygplan och piloter; och bussbolaget Strömma som tjänar pengar på transporterna. Det här är inte vilka flygplan som helst, det är regeringens, Frontex och EU:s välplanerade utrensning av människor som inte har rätt papper eller rätt personnummer, som fötts på fel plats. Gränser är våld. Oftast snyggt paketerade i avtal och restriktioner som hindrar människor från att förflytta sig fritt eller söka skydd. I nationalstaten färgar kartstrecken av sig på andra plan i samhället och de påhittade gränserna våldför sig ständigt på människors liv och vardag. Vid deportationerna och gränsbevakningen blir våldet som allra mest tydligt. Människor skjuts till döds när de försöker ta sig in i Europa och vid deportationer chartras plan, och polispiketer omringar förvaren för att det ska vara möjligt att handfängsla, medicinera och misshandla personen som ska utvisas utom synhåll.

 

 

Deportationen betyder att det här är mitt land och inte ditt. Deportationen innebär statens möjlighet att plantera en ständig rädsla, att livet som det ser ut nu när som helst kan upphöra för den som inte anses höra till. Motståndet mot deportationerna är att vägra erkänna staten dess totala makt över kartan, såväl den geografiska som den politiska.

 

Attackera gränserna och våldet som utförs i dess namn.