Billströmska folkhögskolan ordnar demonstration i protest mot Babak Kavehs utvisning

Billströmska folkhögskolan uppmanar alla att delta i demonstration på fredag 22 maj mot Babak Kavehs utvisning: Den 9 april i år fick vår skolkamrat Babak Kaveh slutgiltigt avslag på sin sista ansökan om uppehållstillstånd, efter snart nio år i Sverige!

 

Mycket har hänt sedan dess! Vi genomförde en demonstrationsmarsch den 24e april, från skolan utanför Kållekärr över ön till och över Tjörnbron (ca 1,5 mil). Inte mindre än sex tidningar, inklusive GöteborgsPosten, har uppmärksammat fallet.

 

På fredag den 22 maj kommer en demonstration att hållas i Göteborg där samtliga elever från skolan, inklusive lärare och rektor, kommer att deltaga. Demonstrationsdeltagare samlas på Järntorget kl 13.00 för att sen vandra till Brunnsparken där en manifestation kommer hållas. Vi kommer sätta upp tält med information om fallet och liknande fall, ha namninsamling, klotterplank, musik, gatuteater och en massa annat för att engagera allmänheten i Babaks fall, och Migrationsverkets, i flera fall bevisligen orättvisa, sätt att arbeta. Flyer för manifestationen finns här.

 

Skolans engagemang är politiskt och partipolitiskt obundet, och handlar om grundläggande mänskliga rättigheter och rätten till asyl för politiska flyktningar.

 

Eftersom vi är övertygade om att alla nuvarande riksdagspartier, deras respektive ungdomsförbund, och organisationer/grupper som på ett demokratiskt sätt arbetar med att hjälpa asylsökande etc., oavsett politisk inriktning har ett intresse för en rättvis asylpolitik vill vi inbjuda alla människor med möjlighet att deltaga i manifestationen. Vi vill samtidigt be alla som har möjlighet att uppmärksamma fallet/manifestationen förslagsvis genom att länka på hemsidor och nyhetsbrev till bloggen, Facebookgruppen och det finns även en namninsamling online.

I dagens Sverige, med mer eller mindre främlingsfientliga partier som Sverigedemokraterna på framfart och ännu extremare partier som Nationaldemokraterna och Folkfronten (tidigare Nationalsocialistisk front) i bakgrunden tror vi att det är viktigt med en så stor medborgerlig uppslutning som möjligt för att verka för Sveriges framtid som ett demokratiskt utvecklat och rättvist samhälle där mänskliga rättigheter gäller alla.

 

Mer information följer längst ner och finns på bloggen.

 

Länkar till tidningar som publicerat händelsen:
GP: http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=669&a=493686
Stenungsundsposten: har ingen nättidning, inscannad bild på
följande länk: http://babakskastanna.blogspot.com/2009/05/artikel-i-stenungsunds-posten.html
Stenungsundstidningen: har ej publicerat artikeln på sin nättidning, inscannad på följande länk: http://babakskastanna.blogspot.com/2009/04/dagens-artikel-i-st-tidningen.html
Göteborgs Fria http://www.goteborgsfria.nu/artikel/79480
Tidningen ETC http://www.etc.se/21531/-babak-ska-stanna-/

Tidningen Tillit (inom kort) http://www.tillit.info

 

För info och kontakt maila till initiativets gemensamma adress     dur2009@live.se
eller pressansvarig Jessica Lovell lovell.jessica@ gmail.com
eller ring 0762 39 37 13
Eller ring till skolan och prata med vår rektor Jan-Evert Halldin:
0304-676570.